WORKSHOP FILM

Deze workshop is voor mensen die het leuk vinden om een met een aantal vrienden, collega’s, leerlingen een film te leren maken van af het eerste idee tot en met het eindproduct. Hoe geweldig is het niet om je zelf verzonnen verhaal in een film op het doek terug te zien?

Met een schouder-camera, statief, lampen, hengel, microfoon en laptop komt Studio Blink naar je toe. Als alle taken zijn verdeeld, de puntjes op de i zijn gezet, dan beginnen de opnames. Set klaar! Camera klaar! Geluid klaar! en AKTIE! Na de opnames worden de shots gespot en op de goede volgorde gezet. Gepaste muziek er bij, hier en daar wat color correctie, een titel en een aftiteling en de film is klaar. De rode loper gaat uit bij de film-premiere.

WORKSHOP GREENSCREEN

De weerman en -vrouw staan voor het greenscreen de weerberichten voor te lezen. Ook bij nieuwsprogramma's wordt het greenscreen gebruikt. Er zijn tal van gave mogelijkheden met een screen.

Bij Studio Blink kun je ook een film (leren) maken met behulp van green screen oftewel de chromokey. Met vrienden, collega's bedenk je een plek en een kort verhaal. Dit speel je voor het groene scherm op eigen locatie of bij Studio Blink. In de computer worden de shots gespot en op goede volgorde geplaatst. Het groene scherm wordt verwijderd en is daardoor transparant en kan daar elke achtergrond voor in de plaats komen. Het filmpje wordt al dan niet voorzien van muziek, een titel en geexporteerd naar een film. Rol de rode loper maar vast uit.

WORKSHOP ANIMATIE

If you can dream it, you can do it! Walt Disney. Altijd al een animatie willen leren maken? Voor mensen van 8 tot 100 jaar is deze workshop uitermate geschikt! Een animatiefilm is nl. magisch om te zien en geweldig om te maken. Een hond kan vliegen, een persoon valt 10 hoog van een flat loopt verder alsof er niets aan de hand is. Werkelijk alles is mogelijk in animatie.

De workshop start met het bedenken van een kort verhaal. Dan worden de taken verdeeld. Een film wordt opgebouwd uit verschillende plaatjes, die je heel snel achter elkaar toont. Een seconde animatie film bestaat uit 12 frames dat zijn 12 beelden. Er moeten dus veel plaatjes getekend worden en daarom is het zo leuk om een animatiefilm met elkaar te maken. Het is een monniken-teamwork. Na het tekenen, de opnames en de montage is de film klaar. Dan de rode loper en een film-premiere.

WORKSHOP I PHONE FILM

In een groep of individueel, deze workshop is voor iedereen van 10 tot 100 jaar die graag zelf filmpjes met de I phone maakt, voor mensen die weten waar de klok hangt maar nog niet weten waar de klepel hangt.

Camera, montage-tafel, bioscoop, je hebt het allemaal op je I-phone! Naast technische vaardigheden van de basisinstellingen op je I Phone, leer je ook hoe jij een goed verhaal verteld met beelden. Conceptontwikkeling, kadrering, camerabeweging, geluid, belichting zijn onderwerpen die aan bod komen.

Je gaat voornamelijk zelf aan de slag met je eigen I-phone. Het motto voor deze workshop luid: Ever tried. Ever failed. No matter. Try again. Fail again. Fail better. Samuel Beckett. Je krijgt een hand-out mee naar huis, dus alles wat je leert kun je niet vergeten.